Waarom ik hypnotherapeut ben geworden

Mijn middelbare schooltijd heb ik doorgebracht in Bergen op Zoom, Noord Brabant. Ik zat op een zelfstandig Gymnasium. Het schoolgebouw was ooit vroeger een seminarie, waar priesters werden opgeleid. In de tijd dat ik er op school zat woonden er ook nog paters en priesters. Wij kregen daar ook godsdienstles. Eerst van een pater, later van een leraar die uit België kwam.

Onze belgische leraar was filosoof en volgens mij ook psycholoog en kon fantastisch vertellen over allerlei soorten en typen godsdiensten, over boeiende leermeesters uit de oudheid en de filosofie, psychologie, actuele stromingen en zijn eigen gedachten om betekenis te geven aan het leven. Zo vertelde hij ook heel vermakelijk over zijn broer die hypnotherapie had ondergaan. Wat je er mee kon, maar ook dat het wel eens was voorgekomen dat er ooit iemand tijdens een hypnoseshow niet meteen was wakker geworden. Ik dacht bij mezelf: Wow, dat is fantastisch als je dat kan, maar ik was ook gewaarschuwd dat het wel belangrijk is dat een dergelijke krachtige methode goed wordt gebruikt. Daarna ben ik het vergeten. Ik ben psychologie gaan studeren, heb nog diverse andere opleidingen gedaan en er nooit meer aan gedacht.

Tot ik een advertentie zag van Hypnotherapie Heemskerk voor de virtuele maagband. Ik dacht bij mezelf: Fantastisch als dat mogelijk is! Ik heb mijn hele leven al last van overgewicht, heb op mezelf diverse therapieën losgelaten en me er vaak in verdiept vanuit verschillende hoeken en op verschillende manieren, maar wist dat ik nog wel wat te doen had. Dus heb ik me aangemeld bij Hypnotherapie Heemskerk. Ik weet nog dat ik het superspannend en eng vond de eerste keer. Tegelijkertijd keek ik daar rond en herkende de intentie “Wordt de beste versie van jezelf” in mijn eigen intentie. Ik merkte op dat ik hetzelfde wil voor mijn klanten en voelde me er meteen thuis. 

Mijn therapeut was aardig, hoog opgeleid, en professioneel, net als ik. Ik had meteen een klik met haar. Stiekem dacht ik bij mezelf dat ik hier ook wel zou willen werken, want samen bereik je meer. Na afloop ben ik me gaan orienteren op hypnotherapie en bedacht ik me dat ik dat ook wel graag zou willen leren. Inmiddels ben ik Master Hypnotherapeut en heb daarnaast nog diverse certificaten zoals voor Stoppen met roken, De virtuele maagband en Soulkey. Ik heb hypnotherapie een plek gegeven in mijn praktijk naast mijn werk als talentencoach en loopbaancoach.

Deze zomer kwam ik in contact met Karin Bakker met als resultaat dat ik me in juli 2020 voor een aantal dagen heb aangesloten bij Hypnotherapie Heemskerk als hypnotherapeut. Ik ben blij met mijn nieuwe collega’s want je leert voortdurend van elkaar en het is prettig om soms even te kunnen overleggen zodat je nog meer kan betekenen voor je cliënten. 

Ik vind het altijd grappig om terug te kijken hoe je uiteindelijk ergens terecht komt. Mijn Belgische godsdienstleraar vertelde onder andere ook over hoe je in het leven een pijl kan afschieten met een verlangen wat je wil bereiken. Als je die gedachte vervolgens loslaat, zul je merken dat je onbewust toch die kant opgaat. Er komt dan een moment waarop je terugkijkt en beseft dat je het hebt bereikt, misschien op een manier dan je nooit had kunnen bedenken, misschien wel beter, in ieder geval op een manier die bij je past!